13:00

Lidköpings FK

Referat

Referat: BK Forward - Lidköpings FK

Forward vinner hemmamatchen på Trängens välansade gräsmatta med 2 - 0, och en klar och rättvis seger. Ett hemmalag, som tog komandot redan från start och visade upp en rikigt bra fotboll första halvlek..

Först har Eliyo tre vassa, varav en blockas, och en kanonräddas av Joel Thorstensson, och den bästa en bit över. Men målen kommer till slut

1 - 0 av Linus Jansson, som kan nicka in en väl avvägd Kantohörna, och Linus inte bara nyttig med lagets bästa huvudspel i båda boxarna, utan även i övrigt med hög energi - saknades senast.

2 - 0 på frispark av Danne Björkman, som från korridoren, kan se bollen gå igenom de flesta och in i bortre gaveln - en sådan där frispark som ofta är så svår för målvakten.

Forwards första halvlek är som sagt en av årets bästa, med extra plus till högersidans Johan Chamoun och Emil Rolland. Även hela backlinjen med mittbackarna Arrby och Björkman gör ett bra dagsverke och håller rent framför Carla

Tyvärr så blev andra halvlek riktigt avslagen för både spelare och publik, eftersom Svante Svedin fick två onödiga gula kortt i tät följd i början av andra. Detta innebär att Forward backade, hem försvarade sig bra, och Lidköping skapade nästan ingenting - vi kan kanske nämna två skott - ett utanför och ett över av Kristijan Nikolla - men nära nej. Forwards enmannaanfall Eliou Turkan försökte och gjorde det bra, men inte nära här heller.

Jakob Matanovic tränare Lidköping

Forward vinner rättvist och mest genom en bra första halvlek, då de också kan grundlägga segern. Vi får cahnsen i andra med att spela med en man mer, men vårt bollävertag resulterar i för få farligheter, och kanske också vi kommer in i matchen med lite låg energi.

Har dessutom en för tunn trupp just nu, och det är svårt att bedriva bra träningar på 10 - 12 man. Saknar dessutom vår förre kapten Gustav Hellman mycket, som inte spelat i höst.

Rickard Nilsson BK Forward

Är riktigt nöjd med vår första halvelk, och vi kommer in i matchen med bättre energi och fart än senast mot Stenungssund. Får två mål och kan göra flera. Nu kommer andra halvlek påverkas av en onödig utvisning, men vi försvarar oss bra och vinner rättvist. Nyttiga poäng in på kontot.

Och nu så kommer topplaget Herrestad hit på söndag med avspark 13.00

Startade
Andreas Carlström., Emil Rolland Danne Björkman Jens Arrby, Christopher Alp, Johan Chamoun, Marcus Kanto, Axel Wettteus, Svante Svedin, Eliyo Turkan, Linus Jansson Linus Jansson

Ersättare, Jesper Nilsson, Wilgot Rydborg (89 Johan), Henric Asp (75 Kanto), Idiris Mohammed Youssef, Ludvig Karlsson, Sigge Jakobsson, Bilal Fousseni (88 Eliyo),